Pişmanlık

Hayatımda pek tatmadığım duygulardan biridir pişmanlık. Genelde yaptığım şeyleri uzun uzun düşünüp mantık süzgeciden geçirdikten sonra yaparım fakat her zaman doğruları yapamıyor insan hata yapmak doğamızda var. Ben en fazla pişmanlıklarımdan ders alırım. Nadir olan şeyler değerlidir ya. Benim içi hem değerliler hem de oldukça öğreticiler.

İlk pişmanlığım birinin bana olan sevgisini görememekten ibaretti. Onun tüm çabalarını, amacını, isteğini gerçeklerini bi türlü anlayamamdan kaynaklıydı. Kısaca tamamen bana aitti. Bundan çok şey öğrendim. Biri sizi gerçekten seviyorsa onu başkaları için üzmeyin. Başkalarıyla olsanız bile ona söylemeyin. Onu inciteceğini bildiğiniz şeyleri dürüstlük olgusuna sığınarak yüzüne vurmayın. Çünkü o sizi masum görmek istiyordur, sizi öyle biliyordur. Hanginiz toz kondurabilirsiniz ki sevdiğinize? Hanginiz onu suçlayabilirsiniz, kalbinizde dururken kendisi…
Gerçekten beni sevip değer veren insanları kırmamayı öğrendim, onları istemiyorsam bile hayatımda, bunu başka kadınlarla birlikte olarak değil de ona düzgünce ifade ederek kırmadan anlatın.

İkinci ve son pişmanlığım ise tamamen kendi aptallığımdan kaynaklanan bir şeydi.
Komiktir ki bugüne kadar iyilik yaptığım, gerçekten açık sözlü ve iyiniyetli yaklaştığım hiç kimseden olumlu tepki alamadım. Hani iyilikten maraz doğar derler ya o kadar doğru ki.

Değer verdiğim, bir insanın bir anlık yüzü gülsün mutlu olsun diye ona çiçek yolladım. Gece verdim siparişi. Sabah çiçekleri alır, güzel bir güne başlar diye düşündüm. Bir anlık mutluluk hissi iyidir, hele de güzel bir çiçek buketi yaşatıyorsa size bu duyguyu.
Ama bilmiyordum… Öğrendim, çiçekler öldürür bilir misiniz? Hele de güller! En tehlikeli lanet katiller.
Çiçekler öldürür, içinizdeki iyi niyeti öldürürler, masumiyeti öldürürler, gülümsemeyi öldürürler, bir insanı mutlu etme isteğini öldürürler, fedakarlık yapma isteğini öldürürler, duyguları öldürürler, sizin göstermek istediğiniz her şeyi öldürür çiçekler.
Karşınızda olan insan bilmiyorsa bir şeyleri düzgünce yapmayı, bilmiyorsa yaşamayı, sizin tamamen iyi niyetle, karşınızdakinin mutlu olması için gönderdiğiniz çiçekler böyle etkiler gösterirler.

Bende de aynı etkiyi gösterdiler. Düşünüyorum da bir daha bi insana çiçek göndermem zor, çünkü aklıma pişmanlıklarımı getiren şeyleri yapmaktan kaçınıyorum…

“30/12/2012”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir